KJE SMO?

https://www.google.si/maps/place/Hostel+Ociski+Raj/@45.5890905,13.8444582,12z/data=!4m2!3m1!1s0x477b41579e2748d1:0x1ffd26a8f9b79390?hl=en

V Ocizlo lahko pridete iz Ljubljane ali iz Koprske strani. Če pridete po avtocesti "iz Ljubljane" jo zapustite na izvozu Videž Kozina. Vozite naravnost približno 1,5 km (mimo Kozine), nakar zavijte desno za odcep Klanec in Ocizla.

Peljete skozi vas Klanec, ker je bar (odprt vse dni, razen v sredah). Ko prispete v Ocizlo, po 150m v Y križišču, kjer zavijete desno proti vasi Beka.  

Hostel se nahaja v drugi hiši levo (hiša zelene barve). Parkirišče in vhod v hostel sta na "zgornji strani" zgradbe. 

 

Iz Koprske strani zapustite avtocesto v Kastelcu in nadaljujete pot po regionalni cesti proti Kozini.

Za vasjo Petrinje je levo odcep za Ocizlo. Ko prispete v Ocizlo čez 150 m zavijete levo in takoj desno proti Beki, hostel je v drugi hiši na levo (hiša zelene barve). Parkirišče in vhod sta na "zgodnji strani" zgradbe.           

 

V primeru, da se poslužujete javnega prometa, vas lahko po predhodni najavi pridemo iskat na avtobusno ali železniško postajo na Kozino/Hrpelje. V času bivanja v hostlu vam po vaših željah lahko nudimo organizacijo izletov z možnostjo prevoza.    

Nahajamo se v predelani Jugo hiši zgrajeni po tipskih načrtih Naš stan Biro za projektovanje iz Beograda v letih 1982-1985, v času ko so po celi Jugoslaviji gradili hiše po omenjenih načrtih. Od tu tudi uporaba termina Jugo hiša, katerega uporablja etnolog izr. prof. dr. Vito Hazler. V hostlu najdemo detajle iz časa socializma (sobe Cockta, Radenska, Jupi, Jelšanka, Pingo), smrkca in smrketo, šah, gramofon itd.  

Hiša je dobilo novo zunanjo podobo in dograditev v  letih 2008-2010.  

 

Ključne besede: hostel, Ociski raj, Ocizla, spanje, nastanitev, prenočišča, Kozina, Osp, Mišja peč, Škocjanske jame, Divaška jama, Trst/Trieste, Koper/Capodistria, Glinščica/Val Rosandra, Kras, Brkini, Istra, Primorska, Slovenija, plezanje, krimp 

 

 

AKTUALNO

Great accommodation for little price! Only 12€ per person per night!!

Nearby climbing area Osp/Mišja peč, Črni Kal, Škocjan caves, Trieste, Koper, Val Rosandra, Piran (35km), Postojna cave (35km)...

***************************************

Po zelo ugodnih cenah vam ponujamo prenočišča (z zajtrkom) na stičišču Krasa in Istre. Okolica ponuja veliko možnosti preživljanja prostega časa.

Bližina Ospa, Črnega Kala, Val Rosandre, Slavnika (Slovenska planinska pot), Škocjanskih jam, Dimnice, Divaške jame, Vilenice.

 

  • O nas

  • Novice

Lahko nas tudi kontaktirate na:

 

Kontaktirajte nas

Jana Jurič s.p.

Ocizla 1c, 6240 Kozina

+386 (0) 40 874 745

info@ociskiraj.si